Perutusan YDP


Assalamualaikum w.b.r dan salam sejahtera kepada semua warga MPKj dan penduduk di bawah pentadbiran MPKj...... Mulai 28 Februari 2007, saya telah dilantik sebagai YDP MPKj dan saya menerima tugas ini sebagai satu amanah dan ianya satu tanggungjawab yang saya cuba untuk laksanakan sebaik mungkin. Saya memohon kerjasama dari semua warga MPKj, Ahli-ahli Majlis dan semua penduduk untuk memberi kerjasama dan sokongan dalam melaksanakan tugas saya.

Tanpa kerjasama dan sokongan dari pihak Tuan-tuan, amatlah susah untuk saya menjalankan tugas saya sebagai YDP MPKj, dimana satu jawatan yang mencabar. Tugas ini akan menjadi lebih mudah untuk dilaksanakan jika mendapat kerjasama dan sokongan dari semua pihak. Dalam masa ini, saya cuba memahami dasar-dasar dan pogram-pogram 7 jabatan dan beberapa unit termasuk masalah-masalah yang sedang dihadapi mereka sekarang. Dasar-dasar dan pogram-pogram yang sedang dilaksanakan akan diteruskan jika terbukti keberkesanannya.

Saya juga akan berusaha untuk berkenalan dan bermesra dengan penduduk-penduduk di bawah pentadbiran MPKj melalui program-program yang dianjurkan oleh MPP dan lain-lain badan yang diiktiraf oleh MPKj. Maklumbalas daripada penduduk-penduduk adalah penting. Pandangan-pandangan dan komen-komen yang membina akan diambil kira dalam melaksanakan tanggungjawab MPKj. Maklumbalas boleh disampaikan melalui lisan, bertulis atau terus menggunakan laman web MPKj – www.mpkj.gov.my. Sistem penyampaian perkhidmatan MPKj kepada pelanggan akan terus disemak dan dipertingkatkan dari semasa ke semasa. Selaras dengan dasar Kerajaan Negeri Selangor, perkhidmatan asas MPKj kepada penduduk akan diberi keutamaan.

Di samping itu, MPKj akan berusaha supaya penduduk merasa selesa, selamat dan seronok tinggal di kawasan MPKj. Pembangunan insan, pembangunan infrastruktur dan fizikal serta kemajuan perniagaan dan perpaduan kaum akan terus dipertingkatkan.

SALAM MESRA daripada YDP kepada semua warga MPKj dan seluruh penduduk di bawah pentadbiran MPKj.

"HEALTH IS WEALTH"

Y.Bhg Dato' Hasan Nawawi bin Abd Rahman
Yang DiPertua
Majlis Perbandaran Kajang

Promotion

smilesmilesmile smile smile smile smile smile smile

Friday, April 23, 2010

Senamrobik Poco-poco11hb April – Amalkan Gaya Hidup Sihat, itulah mesej yang hendak disampaikan melalui Program Senamrobik Poco-Poco yang dianjurkan oleh Jabatan Khidmat Kemasyarakatan, Majlis Perbandaran Kajang di Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi.

Seramai 300 orang peserta yang terdiri daripada Ibu Tunggal, penerima bantuan Program Pembasmian Kemiskianan Bandar(PPKB), warga MPKj dan juga penduduk-penduduk Bandar Baru Bangi telah hadir bagi memeriahkan program tersebut. Program senamrobik poco-poco ini diketuai oleh Encik Abdul Rahman bin Ali.

Syabas warga MPKj kerana merealisasikan hasrat kerajaan untuk mewujudkan masyarakat yang sihat melalui amalan gaya hidup yang sihat. Adalah diharapkan program-program sebegini diadakan secara tetap setiap bulan bagi mewujudkan masyarakat yang aktif dan sihat.


Sumber :
Bahagian Komuniti, Jabatan Khidmat Kemasyarakatan, MPKj.


No comments:

Post a Comment